Bloggen als passie, als hobby of als uitlaatklep. Er zijn honderd-en-een redenen te verzinnen waarom je zou gaan beginnen met bloggen. Of waarom jij al begonnen bent. En iedereen heeft zo zijn eigen redenen. Toch is er één ding wat bloggers zeker met elkaar gemeen hebben. Ze zijn een tikkie exhibitionistisch. Je wilt immers dat je blog gelezen wordt, nietwaar?

Bloggen als passie?

De meeste bloggers starten hun blog vanuit passie, of omdat ze bepaalde ervaringen willen delen. Over een specifiek onderwerp (denk bijvoorbeeld aan beauty of reizen), of over hun ziekte, of hun gezin. Ben je net gestart met een blog, dan ben je al blij met iedere lezer die je ‘gevangen’ hebt. Naarmate je langer blogt wordt ook de honger naar gelezen worden waarschijnlijk groter. Want over een ding kunnen we duidelijk zijn. Je kan nog zo met overgave bloggen, als je blog niet gelezen wordt dan voelt dat als een teleurstelling. Alsof je blog niet de moeite waard is om gelezen te worden. Herkenbaar?

bloggen als passie

Bloggen is meer dan passie alleen

Als je het bovenstaande herkent, dan is het tijd om ook op een andere manier naar bloggen te kijken. Herken je dit helemaal niet, dan kan je net zo goed een dagboek bijhouden in plaats van dat je alles op internet slingert. Tuurlijk, bloggen is je passie, maar ook passie moet gevoed worden. In dit geval met ‘kijkcijfers’. Heb je voldoende lezers op je blog, dan voelt dat als een erkenning van je werk. Of van je schrijfstijl. En ja, de bezoekersaantallen mogen altijd omhoog natuurlijk. Maar hoe krijg je dat nu voor elkaar? Tja, was er maar een simpel trucje waarmee je lezers naar je blog kon trekken. Helaas. Dat is er niet. Wat we wel kunnen verklappen is dat het een kwestie is van de juiste route kiezen en volhouden. Maar misschien wist je dat al.

Blogger by Nature

Met Blogger by Nature willen we gepassioneerde bloggers verder inspireren. Inspireren op het gebied van alle randvoorwaarden die bij bloggen komen kijken. Van schrijven tot aan social media en van zoekmachine optimalisatie tot het geld verdienen met je blog. Omdat wij denken dat er in bloggersland wat dat betreft nog veel verbeterd kan worden. En omdat wij bloggers als collega’s zien, in plaats van als concurrenten. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat bloggers een soort van meerwaarde te bieden hebben en kwaliteit uitstralen, want dat is goed voor alle bloggers. We worden immers allemaal onder dezelfde noemer geschaard.

Ben jij een Blogger by Nature en is bloggen jouw passie, net als dat van ons? Dan ben je van harte welkom om je bij ons aan te sluiten. We trappen af met ons eerste Blogger by Nature event op 2 september 2017, maar zullen daarna stug verdergaan met dit platform. Om jullie te inspireren. En daarmee stiekem ook onszelf 😉 . Wil je zelf een goede start maken  met je blog, of wil je jezelf graag verbeteren, dan nodigen we je van harte uit op ons event. Tot 31 juli kan je nog gebruik maken van de Early Bird prijs als je wilt. Kom je niet? Even goede vrienden. Ook dan ben je achteraf van harte welkom op dit platform!