Hoe is het om met 9 ervaren bloggers en ondernemers in een huis te zitten en te werken aan je blog, je business en 4 diepgaande trainingen te volgen? Allereerst heel gezellig kan ik je vertellen en ten tweede ontzettend leerzaam. Want wat hebben we veel geleerd afgelopen weekend tijdens het allereerste weekend met trainingen voor bloggers: het Boost je Blog & Business Weekend

 

Een trainingsweekend voor ervaren bloggers in Noord-Limburg bij De Leistert

Vind maar eens een geschikte locatie voor een groep van 9 mensen, die elkaar niet allemaal kennen dus bij voorkeur in een eigen kamer slapen. Dat betekent dus een accommodatie met 9 slaapkamers. Die vonden we bij Buitenhof van recreatiepark de Leistert. Wat een prachtig groepshuis met genoeg badkamers én een sauna, een heel ruime keuken – want je zou maar voor 18 mensen moeten koken! – 2 tafels die we aan elkaar geschoven ook echt wel nodig hadden met al die laptops en genoeg keukengerei zodat je niet na elk bordje opnieuw moest afwassen. Ideaal!

Camping en buitenhof de Leistert is mij niet onbekend. Ik ben er eerder een weekend geweest met gezin en met de hele schoonfamilie. Naast dat het een prachtig park is met mooi voorzieningen ligt het ook aan een fijn bos waar je heerlijk kan wandelen. En in de buurt is genoeg te doen, maar daarvoor kwamen we niet naar de Leistert. Gewerkt moest er worden! En gewerkt hebben we!

werken tijdens het boost je blog weekend

Handig zo’n SEO Scan voor je blog

Voorafgaand aan het weekend had Rob van Zen-Seo voor alle deelnemers een SEO scan van hun blogwebsite gemaakt. Dat roept daarna altijd vragen op en die kon hij tijdens het weekend mooi allemaal beantwoorden. Bedankt Rob voor je geduld en goede uitleg tijdens het weekend!

 

training affiliate marketing

De training Affiliate Marketing voor bloggers van Jennifer

Zaterdagochtend na het ontbijt mochten we gelijk aan de bak! Als je het hebt over affiliate marketing dan heb je het over Jennifer Kok van Affiliateblogger.nl. Zij is dé affiliate expert van Nederland, die dit onderwerp – dat eigenlijk helemaal niet zo sexy is – met verve weet te brengen. Wil je als blogger een basisinkomen dat maandelijks redelijk moeiteloos binnenkomt, dan moet je tijd investeren in affiliate marketing.

Van Jennifer kregen we dé tips en trucs te horen om hier het meeste uit te halen en ze heeft ons alle 9 verrast met haar kennis. En met een affiliate marketing strategie op zak gaan wij dit jaar zorgen voor een steady inkomen. Passief inkomen noemen ze dat. Inkomen dat je genereert door 1x flink wat tijd te investeren en waarbij je daarna redelijk achterover kunt leunen om het geld binnen te harken. Niet helemaal waar natuurlijk, maar helemaal onwaar is het ook niet. Want als je affiliate marketing slim inzet dan gaat het je veel brengen. Daarvan zijn wij inmiddels overtuigd. Wij weten nu hoe.

Wist je dat Jennifer ook een training van 1 uur geeft tijdens het Blogger by Nature event van 6 september 2020?

 

Instagram en branding training

De training Instagram en branding van Debra

Zaterdagmiddag kwam Debra van dsocials voor de training Instagram & branding. De groep was nogal divers als het ging om de inzet van Instagram. De een deed er nog weinig aan en de ander was al erg actief met stories en de eigen branding. We zijn aan het werk gezet met een #onderzoek. Welke 30 #hashtags zouden we idealiter gebruiken voor onze posts om zoveel als mogelijk gevonden te worden. Ook leerden we hoe we ons account konden laten groeien en de interactie met de volgers kunnen aangaan. En hoe belangrijk onze branding daarin is. Ze ging weg met de opdracht om ons account te verrijken met hoogtepunten. Dat had ik voor Blogger by Nature al gedaan, maar website4mama kan die ook zeker gebruiken. Dus werk aan de winkel.

Als klap op de vuurpijl had Debra nog een extraatje. Een van de deelnemers kon een 10-daagse Instagram training winnen die in maart van start gaat. Fleur van Mama’s liefste werd de gelukkige winnares.

 

Google search console en Google Analytics training van Gea

Vraagt een opdrachtgever aan jou hoeveel de samenwerking met jouw blog hem heeft opgeleverd dan moet je uiteraard allereerst weten hoeveel bezoekers dat blog heeft gehad binnen een bepaalde periode. En daar begint het pas. Dan zijn er nog 1001 toepassingen van Google Analytics die handig zijn voor bloggers om te weten. Eigenlijk is er veel te veel te vertellen over Google Analytics en te weinig tijd om alles te laten zien. Toch zijn we een heel eind gekomen tijdens de training van Gea van Jouwtechnischecoach.nl.

Google Search kende voor mij persoonlijk weinig geheimen, maar voor sommige deelnemers was de gegeven informatie tijdens de training geheel nieuw. En hoe fijn is het dan dat je met nieuwe kennis naar huis kunt gaan. Dat je weet hoe je kan zien welke blogs het beste scoren in Google, op welke positie ze ranken, wat de click trough rate is en op welke zoektermen je blogs gevonden worden. Informatie van onschatbare waarde voor een blogger en informatie die eigenlijk elke online ondernemer moet weten.

Gaandeweg werden er ook nog wat WordPress problemen opgelost en plugins geïnstalleerd. Kortom, een heel waardevolle training.

 

Pinterest training door Pinacademie

Pinterest training voor bloggers van Jody Hoogendoorn

De training Pinterest van Jody Hoogendoorn van de Pinacademie was absoluut de moeite waard. We zijn gelijk gaan werken aan ons account en hebben tips gekregen hoe we de perfecte pin moeten maken en waar op te letten bij het inrichten van je account, je pintitels en -beschrijvingen. We gaan knallen met Pinterest! Dat medium wordt heel onterecht erg onderschat, maar zou wel eens de enige constante factor kunnen zijn in de stroom bezoekers naar je blog.

Door de storm zijn we met z’n vijven nog een nachtje gebleven. En dat was geen straf hoor. Terwijl de wind buiten tekeer ging zaten wij warm en droog binnen en lagen we in onze heerlijke bedjes. De volgende dag waren we voor 6 uur de deur uit om zoveel mogelijk de files voor te blijven.

groep bloggers tijdens het boost je blog weekend

Bedankt!

Ik wil alle deelnemers bedanken voor hun vertrouwen. Het is altijd maar afwachten hoe zo’n eerste Boost je Blog & Business weekend uitvalt en zij zijn er blind ingestapt. Dus bedankt: Rob, Fleur, Janske, Danielle, Ingrid, Maike, Marjolein en Ellen. Ik hoop dat ik jullie verwachtingen heb waargemaakt. Aan de sfeer lag het sowieso niet. Die was fantastisch!

Bedankt Recreatiepark de Leistert voor die geweldige groepslocatie. We hebben genoten van de sauna, de fijne bedden, het ruime huis, mr. Friet en het wandelgebied.

En bedankt Jennifer, Debra, Gea en Jody voor jullie inspirerende trainingen!

Check hier eens de hoogtepunten van de Instagram Stories

Ook mee met een volgend Boost je Blog & Business weekend? Mail me even op esmee@bloggerbynature.nl. Op de speciale pagina Boost je Blog en Business 2-daagse lees je ook de laatste informatie en kan je je interesse kenbaar maken

Lees ook:

Boost je blog & business 2-daagse