Wanneer je een eigen onderneming start en vanuit huis gaat werken, dan komt daar nog best wat bij kijken. De een zit achter een laptop aan de keukentafel, zoals ik. Maar een ander richt een complete werkkamer in. Ik heb dat ook ooit willen doen, maar de wifi was ruk boven en ik merkte dat ik te weinig dronk. Moest ik namelijk helemaal naar beneden en daar heb je dan niet altijd zin in. Mijn werkkamer annex speelkamer werd weer vooral een speelkamer en ik zit dus gewoon weer aan de keukentafel.

 

Investeringen als startende ondernemer

Als startende ondernemer wil je in eerste instantie geen grote investeringen doen. Ik snap dat. Maar inmiddels ben ik er wel achter dat ik bepaalde zaken liever gelijk vanaf het begin goed had aangepakt. Dat had veel ergernissen gescheeld.

 

Dit waren een paar van mijn ergernissen als startende ondernemer

Een trage laptop of computer

Koop een goede laptop en bij voorkeur eentje met een flinke harde schijf en SSD schijf. Je hebt dan zoveel meer opslagcapaciteit en je laptop start snel op. Als ik nu weer mijn oude laptop op probeer te starten, dan kan ik ondertussen het toilet een bezoek brengen, handen wassen en m’n haar goed doen. Zo ergerlijk! Mijn tip is dus om niet te bezuinigen op een goede computer of laptop. Je schrijft een laptop af in 2 jaar, maar als je direct een heel goede koopt dan kan je er zeker 4 jaar mee vooruit. Zelf heb ik een Asus Vivobook met een 17 inch scherm. Een iets groter scherm ervaar ik echt als een verademing.

 

Een vastlopende printer

Nog zo’n ergernis, een constant vastlopende printer of erger nog… eentje waar altijd net de toner op is als je ‘m echt nodig hebt. Ik heb daarom een Epson printer. Een Epson Ecotank ET-4750 om precies te zijn. Eentje met inkttanks. Die vul je 1x met verschillende kleuren inkt en dan kan je gegarandeerd weer 5.000 printjes vooruit. Echt ideaal! Koop je een nieuwe printer zorg er dan in ieder geval voor dat deze ook een scanfunctie heeft, want dat is heel makkelijk voor het ondertekend retourneren van contracten. Ik ben heel blij met mijn Epson printer en ik kan ‘m iedereen dan ook aanraden. Je checkt hier de prijs van een Epson cartridge.

 

Een smartphone zonder opslagcapaciteit

Ook zo’n basis asset voor je startende onderneming is een goede smartphone met een goede camerafunctie. Momenteel gebruik ik nog de Samsung S7, maar binnenkort wordt deze vervangen door een S10 of een Huawei P40. Beide hebben een nog betere camerafunctie. Mijn grootste ergernis bij de vorige smartphone was dat ik eerst foto’s eraf moest halen om weer een foto te kunnen maken. Dat is een bekende ergernis bij smartphones die al wat ouder zijn. De investering in een goede smartphone betaalt zich uiteindelijk weer terug. Ik zou dus niet beknibbelen op deze investering.

 

Dat had ik veel eerder moeten doen!

Heb je dat ook wel eens, dat je een paar jaar na dato ergens achter komt waarvan je denkt: “had ik dit maar eerder geweten” of “had iemand me dit niet eerder kunnen vertellen?”. Ik heb dat de afgelopen 5 jaar heel regelmatig gehad. Waarom is het dat veel online ondernemers zo weinig collegiaal zijn of hun tips en trics niet willen delen? Het was in ieder geval dé reden waarom ik uiteindelijk Blogger by Nature gestart ben. Zodat jij jezelf die vragen niet hoeft te stellen. Dat er in ieder geval 1 iemand is die graag ziet dat jij je droom waarmaakt.

Wil je graag een vliegende start als blogger en als startende ondernemer? Niet eerst maanden en soms jaren struggelen voordat je een inkomen verdient die in verhouding is tot de tijd die je erin steekt? Ik organiseer met Blogger by Nature events die jou en je bedrijf een boost geven. Zo is daar het Blogger by Nature event voor bloggers en online ondernemers die meer willen weten over social media, fotograferen met je smartphone en bijvoorbeeld hoe je als ondernemer focus houdt. Én ik organiseer het Boost je Blog & Business weekend met trainingen die behoorlijk de diepte in gaan. Voor online ondernemers die écht ambitieus zijn en flinke stappen willen maken.

Had ik 5 jaar geleden dit maar gehad, dan had ik veel minder lang hoeven aanmodderen.

Gratis e-book: de 10 tips voor een succesvol blog

Dit blog is via een samenwerking tot stand gekomen