Bloggen om anderen te helpen, Nicole geeft haar bedrijf richting

Meer dan vijftien jaar geleden begon ik mijn eerste blog. Puur uit nieuwsgierigheid en de drang om dingen voor mezelf op te schrijven. Heerlijk anoniem, of ja.. echt anoniem was ik niet maar niemand uit mijn omgeving wist ervan. Op dat moment – en in de jaren daarna – had ik geen seconde gedacht dat ik er ooit mijn brood mee zou verdienen.

Lees ook: geld verdienen met bloggen

bloggen voor anderen

Hoe bloggen voor jezelf kan veranderen naar bloggen voor anderen

Ik bleef, soms met een kleine tussenpauze, bloggen. In 2013 startte ik uiteindelijk de blog die nu nog steeds bestaat: Meisje Eigenwijsje. In het begin als naslagwerk voor mezelf, later om het contact met de buitenwereld te behouden en weer wat later om mensen op de hoogte te houden over de rollercoaster waar we in zaten.

Juist ook tijdens mijn postnatale depressie ben ik blijven bloggen. Ik kon mijn ei kwijt. Hield mensen op de hoogte en het was ook een fijne afleiding. Uiteindelijk besefte ik me ook dat door het delen van mijn verhaal ik anderen kon helpen. Ik kreeg – en krijg nog steeds – regelmatig berichten van vrouwen die zich herkennen in wat ik schrijf. En die het fijn vinden om te lezen dat ze er niet alleen voor staan. Dat gegeven sterkte mij in het behoud van mijn blog. Mensen helpen is iets wat ik altijd heb willen doen… En dat kan ik nu.

Bloggen voor anderen

Inmiddels meer dan vijf jaar later is Meisje Eigenwijsje uitgegroeid tot een mooie persoonlijke lifestyleblog waarop ik mijn leven deel. Mijn liefde voor en kennis van het bloggen heeft er uiteindelijk ook toe geleid dat mijn blog onderdeel van mijn bedrijf is. Naast een eigen blog bijhouden help ik ook anderen (voornamelijk ondernemers) met het schrijven van content en help ik ze met hun content strategie.

Dit mooie bedrijf wat ik nu heb had ik nooit kunnen opzetten zonder de ervaring die ik heb opgedaan. Maar ook niet zonder de investeringen die ik door de jaren heen gemaakt heb. Denk daarbij aan cursussen, workshops en events zoals het Blogger by Nature event. Ook heb ik een coach in handen genomen die mij verder heeft geholpen met wat ik nu echt wil en wie ik wil bereiken.

Wil je Nicole volgen? Dan kan dat op Meisje Eigenwijsje