Er zijn maar weinig bloggers én jonge moeders die Kelly Caresse niet kennen. Ze is al jaren blogger, vlogger en vooral influencer. Vele jonge vrouwen en moeders volgen Kelly’s gezinsleven met haar 3 dochters en man. Een paar jaar geleden is in samenwerking met babymerk Noppies haar eigen collectie op de markt gekomen. Een droom die uitkwam.

Deze hardwerkende mama is sinds kort ook coach en leert andere ondernemers hoe ze goed zichtbaar kunnen worden en blijven op Instagram en hoe je succesvol kunt vloggen. Gezien de bak aan ervaring ben je bij haar daarvoor aan het goede adres!

Ik had met Kelly een interview over haar ondernemerschap en natuurlijk over Instagram en vloggen.

 

Je bent heel succesvol als blogger, vlogger en influencer. Waarom heb je de overstap gemaakt naar coaching?

Ahh dankjewel! Ik voelde dat ik er klaar voor was om meer te betekenen dan enkel het inspireren van anderen. Ik heb zoveel kennis en ervaring opgedaan in het vak, heb met mijn achtergrond als hulpverlener ook de skills om mensen te coachen dus die combinatie leek me geweldig en ik vond dit het moment om hiermee te beginnen en dit is mega goed uitgepakt. Ik word er heel blij van.

 

Welk probleem los jij op voor jouw klanten?

Ik help mijn klanten met mijn cursussen om ofwel op het gebied van vloggen, of Instagram alles te leren om hier een succesvolle start mee te maken en ik doe dit vanuit mijn ervaring. Ik leer ze om online zichtbaarheid op een authentieke manier in te zetten die past bij de persoon en zijn/haar doelgroep. Ik leer alle technische kanten, maar vooral ook het stukje storytelling, het unieke verhaal neer kunnen zetten, jezelf kunnen zijn online en daarbij leer ik alle tips rondom bijv. het algoritme, branding, techniek en meer. Ook komt er een stukje persoonlijke ontwikkeling kijken want jezelf online zichtbaar maken vraagt veel kwetsbaarheid en moed en daar komen allerlei onzekerheden om de hoek kijken waar ik mijn cursisten mee leer omgaan. Van A tot Z leer ik zo alles omtrent Instagram en vloggen.

 

Welke eigenschappen moet een succesvolle vlogger volgens jou bevatten?

Een grote motivatie om je unieke verhaal te gaan delen met je doelgroep en leergierig zijn om hier tot in de kern alles over te leren. En leren doe je vooral met vallen en opstaan, jezelf leren kennen en te doen wat past bij de vlogger. Jezelf durven zijn en je plek durven innemen online zijn eigenschappen om het ver te kunnen schoppen online.

 

Je biedt verschillende diensten aan: Instagram- en Vlogtraining en coaching. Welk aspect vind je het leukste en waarom?

Ik vind de Instagram cursus aanbieden het leukst. Vloggen is veel specifieker en niet iets wat veel mensen graag willen. Wel is het heel leuk om hen die wel willen doorpakken hiermee te begeleiden. Dat maakt dat ik het heel mooi vind om deze groepen te begeleiden. Instagram daarentegen is ‘voor iedereen’ en hoe makkelijk het allemaal lijkt, het vraagt veel moed en doorzettingsvermogen om een succesvol Instagram kanaal op te zetten. Ook vraagt het veel zelfreflectie en het durven doorbreken van die comfortzone. Ik vind het geweldig om mijn cursisten daarmee te helpen en te zien wat ze daarmee bereiken.

 

Wat vind je het allerleukste aan het online ondernemen?

Dat ik zelf alle vrijheid heb om te doen wat ik wil en mijn eigen tijd kan indelen. Voelt iets niet goed of heb ik ergens geen zin in, dan kan ik kiezen om het niet te doen. En dat wat me mega veel energie en plezier geeft, pak ik met beide handen aan. Die vrijheid hebben vind ik heerlijk.

 

Wat is jouw grote ondernemersdroom?

Lekker blijven doorgaan en duizenden vrouwen en moeders mogen inspireren om ook hun droomleven te leven.

 

Welke online kansen zie jij voor de komende 2 jaar op het gebied van Instagram en vloggen?

Ik denk dat beide platformen nog mega gaan groeien en dat het voor ondernemers belangrijk is om hun online zichtbaarheid serieus te nemen en hieraan te werken om zo te blijven groeien in trouwe klanten en zo mee te gaan met alle ontwikkelingen.

 

Heb jij de gouden tip voor ondernemers die zichtbaarder willen worden middels vlog en/of Instagram?

Ben vooral gewoon lekker jezelf, ook wanneer het even wat minder goed gaat. Stel jezelf eerlijk en kwetsbaar op en ben consistent zichtbaar. Dus niet een paar dagen actief en dan weer even van de radar verdwenen. Laat online zichtbaar zijn een top prioriteit zijn om dagelijks mee bezig te zijn om zo veel engagement met je publiek te hebben en ben daarin jezelf om zo een persoonlijke connectie op te bouwen.

 

Dank je wel Kelly voor dit interview en jouw kijk op online ondernemen! Wist je dat Kelly een supertoffe bijdrage heeft geleverd aan de Boost je Blog & Business Bundel? Natuurlijk schreef zij een e-paper over Instagram en Vloggen. Echt de moeite waard! Meer weten over Kelly en haar Instagram- en vlogtrainingen? Check dan eens de website van Kelly Caresse Coaching.

Lees ook eens deze interviews!

Masja Slootweg LinkedIn expert interview

Aan het woord: LinkedIn expert Masja Slootweg

Sanne Raaimakers social media expert interview

Aan het woord: Social Media expert Sanne van Socially Sanne

Merel van Bloggen Baart Kunst

Aan het woord: Blogexpert Merel van Bloggen Baart Kunst