Hoe ik ongepland toch professioneel blogger werd…

Bregje Boer van Bregblogt trapt onze serie ervaringsverhalen af. Het afgelopen jaar is een dynamisch jaar geweest voor Bregje waarbij ze haar eerste stappen heeft gezet naar professioneel blogger en tekstschrijver. Ze neemt ons mee in haar verhaal en heeft een steengoeie tip!

proeffessioneel blogger Bregje

Ongepland professioneel blogger en tekstschrijver

Toen ik in januari 2015 mijn eerste artikel publiceerde had ik nooit kunnen bedenken dat ik dit vier jaar later nog steeds zou doen. Sterker nog, dat ik er vier jaar later mijn baan van zou maken vond ik bijna lachwekkend. Want, hoe leuk ik het schrijven ook vond, zelfstandig ondernemerschap was écht niks voor mij!

Januari 2018. Ik werk sinds een jaar bij een hippe, dynamische organisatie. Ik schrijf ook voor hen blogs en dat gaat me goed af. Mijn eigen blog groeit en is nog steeds mijn grote liefde. Ik merk dat het me meer moeite kost om deze twee met elkaar te combineren en ik zoek naar een oplossing. Die vind ik in een coachtraject met De Personal Planner. Lein laat mij zien waar mijn kwaliteiten liggen en hoe ik deze kan inzetten. Door onze gesprekken wordt het stemmetje in mijn achterhoofd steeds luider. Zou ik dan toch de sprong wagen? Want ik ben toch helemaal geen type om te ondernemen?

April 2018. ‘Ik zeg mijn baan op en begin voor mezelf als tekstschrijver.’ Ik ben zelf nog een beetje beduusd als ik deze woorden daadwerkelijk uit mijn mond hoor rollen. Het hoge woord is eruit, ik ga het doen! Mijn blog wordt steeds vaker gevonden door bedrijven die interesse hebben in een betaalde samenwerking. Daarnaast heb ik de afgelopen maanden iets heel waardevols geleerd: van schrijven word ik het aller-gelukkigst. Ik ga er van kwispelen. En waarom zou je niet de kans grijpen om datgene te doen waar je van houdt? Die kans als professioneel blogger en tekstschrijver ligt nu voor me, wat zeg ik, ik heb hem met beide handen in een houtgreep genomen en laat hem niet meer los!

Lees ook: schrijftips voor een zakelijk blog

De hele wereld is op de hoogte

Juli 2018. Het hoge woord is eruit. De hele wereld weet nu dat ik mijn eigen bedrijf heb. Adrenaline giert door mijn lijf, wat ben ik blij en dankbaar dat ik deze stap heb gewaagd! Naast mijn blog heb ik een tekstbureau. Ik schrijf (web)teksten voor andere ondernemers. De dag voor ik officieel begon sprak ik een collega-ondernemer. Ze stelde me de vraag: ‘Wie is jouw klant?’ waarop ik heel droog antwoordde: ‘Gewoon, iemand die teksten nodig heeft.’ Ze lachte me nog net niet uit, maar zette me wel aan het denken. ‘Breg, je kunt niet zomaar lukraak voor iedereen gaan schrijven. Vind uit waar jouw kracht ligt en ga je op die klanten richten.’ Ik voelde me op dat moment best een beetje dommig en naïef, maar liet me niet uit het veld slaan. Haar opmerking was een voltreffer, die me de weken erna behoorlijk bezighield.

Augustus 2018. ‘Tekstschrijver voor horeca, hospitality en lifestyle’. Dat klinkt lekker toch? Deze branches liggen mij na aan het hart, ik heb er werkervaring in en veel affiniteit mee. En dus heb ik mijn doelgroep afgebakend tot dit illustere trio. Het werkt, want de juiste klanten komen op mijn pad en ik leer elke dag nog nieuwe dingen. Ondernemen is een reis die nooit stopt. Want als je het ene doel hebt behaald, staat de volgende uitdaging alweer op de stoep. Klaar om bij zijn lurven gegrepen te worden.

November 2018. Ik kijk terug op bijna een half jaar ondernemen en ik kan het soms nog niet geloven. Ik heb de sprong gewaagd als professioneel blogger, ik heb keihard gewerkt en voor mij het allerbelangrijkste: ik ben trouw gebleven aan mezelf. Dat is wat ik iedere startende ondernemer wil meegeven: blijf jezelf en laat je niet afleiden door wat anderen doen. Jij bent jouw eigen unique selling point en daar is er maar eentje van. Zorg goed voor jezelf en blijf je passie voor je werk aanwakkeren, dan komt het allemaal goed!

Ook professionneel blogger worden?

Wil jij jezelf ook de kans geven om te groeien? Kom dan zeker naar het volgende bloggers event van Blogger by Nature en dompel jezelf onder in alle kennis die je verder kan helpen om professionneel blogger te worden.