In de rubriek Blogklets laat ik professionele bloggers aan het woord die hun geld verdienen met hun blog. Ze vertellen ons hoeveel ze met bloggen verdienen en waarmee dan precies. Nog nooit waren bloggers zo open over hun inkomsten. In deze blogklets komt Claire Richardson-van Vrijberghe Coningh aan het woord. Claire is moeder van 2 kinderen en blogt sinds 2016 op haar blog clairesmission.com.

Waar gaat jouw blog over?

Ik ben een mindful mama die de wereld een stukje mooier wil maken. Dierenliefde, de natuur, mindfulness, creativiteit, gezellig samen zijn en beweging zijn een paar van de belangrijkste thema’s in ons leven. Daarnaast zijn mijn 2 kinderen (Lana & Lyam) de mooiste cadeaus die ik ooit heb ontvangen. En daar blog ik dan ook met liefde over.

Is je blog je enige inkomstenbron?

Sinds de geboorte van mijn dochter blog ik fulltime. Daarvoor gaf ik naast mijn blog, ook nog meditatielessen, kintsugi workshops en yoga nidra lessen aan zowel volwassenen als kinderen. Dit wil ik in de toekomst wel weer oppakken. Op dit moment ben ik ook druk bezig met het ontwikkelen van mijn eerste online programma.

Hoeveel geld verdien je met je blog gemiddeld per maand?

Op dit moment verdien ik maandelijks tussen de €1000-1500 met barterdeals en tussen de €900-€1250 (excl. btw) met gesponsorde content. Ik ben nu 3 maanden professioneel bezig met affiliate en hier verdien ik op dit moment €175 mee. Er is zeker nog ruimte voor groei. Vooral qua affiliate en gesponsorde content. Maar… Eigenlijk ben ik heel tevreden! Vooral omdat er eindelijk wat meer stabiliteit in komt en ik maandelijks steeds vaker rond de €1000 factureer voor gesponsorde content.

Hoe lang duurde het voordat je je eerste betaalde opdracht kreeg?

Een maand. Ik onderneem sinds 2011 en heb een erg sterk netwerk opgebouwd. Mijn eerste opdracht kwam dan ook uit mijn eigen netwerk via LinkedIn.

Zijn je inkomsten redelijk stabiel elke maand of fluctueert dat enorm?

Inmiddels kan ik met trots zeggen dat mijn inkomsten redelijk stabiel zijn. Vooral qua gesponsorde content.

Heb je het allemaal zelf moeten ondervinden of heb je hulp gehad?

Ik heb jouw training Geld verdienen met je blog doe je zo! gevolgd. En daarnaast de Affiliate Marketing Course van Making Sense of Affiliate Marketing school. Beide trainingen kan ik aan iedere blogger aanraden ?!

Wat vind je het leukste en het lastigste van het hebben van een blog?

Vrijheid, creativiteit, het schrijven; ik ben dol op bloggen! Ik doe het inmiddels ook alweer 6 jaar en dat is voor mij echt heel bijzonder. Ik ben namelijk snel afgeleid en vind veel dingen leuk om te doen. En juist daarom past bloggen ook zo goed bij mij. Voor Claire’s Mission heb ik ook nog een zakelijk blog gehad.

Wat ik minder leuk vind? Ik kan weleens onzeker worden van social media. Met in het bijzonder Instagram. Daarom ben ik hier ook zo goed als mee gestopt. Ik focus mij liever op de platformen waar ik wel energie van krijg zoals Facebook en LinkedIn. Dat zorgt er ook voor dat ik alweer een tijd heel lekker ga qua inspiratie en content creatie. Het flowt. En daar geniet ik intens van!

Wat zou je willen adviseren aan startende bloggers met ambitie?

Heb je een idee voor een blog? Ga er dan voor! Zorg er wel direct voor dat je basis goed is. Kies een goede URL, bouw gelijk een website in WordPress (dit kun je ook heel eenvoudig zelf doen) en zorg ervoor dat je vanaf het begin werkt met een SEO plugin zodat je dit vanaf de start kunt toepassen in je artikelen. Daarnaast zijn er heel veel leuke Facebook groepen waarin je andere bloggers kunt leren kennen en samen kunt groeien. Als je hier benieuwd naar bent, dan mag je mij ook altijd mailen of een berichtje sturen op bijvoorbeeld Facebook. Last but certainly not least; investeer in je netwerk op LinkedIn.

Bedankt voor je openhartigheid Claire! Wil je Claires blogs lezen, check dan eens haar blog clairesmission.com. Je kunt haar hier vinden op Facebook en hier op LinkedIn. Ze connect graag met je!

Wil jij graag (meer) geld verdienen met je blog, check dan eens deze online training!

Online training: geld verdienen met je blog

Lees ook dit over geld verdienen met je blog

geld verdienen met je blog

Kan je geld verdienen met je blog?

Buitenhof de Leistert locatie accommodatie boost je blog weekend

Voor bloggers die next-level willen gaan

geld verdienen met je blog / bloggen

Ook jij kan geld verdienen met je blog