Het wordt me wel vaker gevraagd: “kan je nou leven van je blog”. Het antwoord daarop is ja, maar makkelijk is het niet en het was een lange weg voordat ik hierop ja kon antwoorden. Er zijn maanden dat ik met mijn blog Website4Mama.nl ver onder bijstandsniveau presteer, maar er zijn ook maanden bij dat ik meer dan een fulltime salaris verdien. Gemiddeld genomen heb ik een alleen met mijn blog een prima part-time inkomen.

 

De voordelen van bloggen voor je werk

Bloggen kan je doen wanneer het jou uitkomt. Heb je meer inspiratie of tijd in de ochtend, dan ga je los op je laptop in de ochtend. Heb je overdag nog jonge kinderen in huis rondlopen, dan blog je ’s avonds als ze op bed liggen. Dat is het grote voordeel van het hebben van een blog. Je kan schrijven wanneer jij er de tijd voor hebt.

Een ander voordeel vind ik dat ik thuis ben als mijn kind thuis is. Dat is natuurlijk sowieso het voordeel van werken vanuit huis. Nooit meer opvang hoeven regelen, nooit meer moeilijk gedoe als je kind een keertje ziek is, naar de tandarts, een speelafspraak wil of naar de orthodontist moet. En jij bent er als je kind z’n verhaal kwijt moet na school. Nou had ik wel het “geluk” dat mijn kind al iets ouder was toen ik vanuit huis ging werken. Heb je nog geen schoolgaande kinderen, dan kan een dagje opvang waardoor jij even lekker door kunt pakken, best fijn zijn. En is het financieel haalbaar doe dat dan ook vooral.

 

Hoe groot moet je blog zijn voordat je ervan kunt leven?

Die vraag wordt mij ook regelmatig gesteld. De een heeft een groter commercieel gevoel dan de ander. Dus de ene blogger zal al een leuk inkomen kunnen verdienen met 10.000 bezoekers per maand en de ander pas bij 50.000 of meer. Over het algemeen geldt wel dat als je blog meer dan 30.000 bezoekers per maand trekt en je er nauwelijks iets aan overhoudt, je echt iets niet goed doet.

Ik had mijn eerste betaalde opdracht bij ongeveer 3.000 unieke bezoekers per maand. Daarvoor waren het vooral barter samenwerkingen. Nu ik met mijn blog voor moeders met jonge kinderen rond de 30.000 unieke bezoekers trek, heb ik nog steeds af en toe een barter samenwerking, maar ben ik er wel kritischer op geworden. Bloggen is tenslotte mijn werk en van een poster voor aan de muur kan ik de schoorsteen niet laten roken, tenzij ik de poster in de haard gooi.

 

Tel je barter samenwerkingen wel op

Voor een goed overzicht van het succes en rentabiliteit van mijn blog tel ik de aantrekkelijke barter samenwerkingen als bijvoorbeeld persreizen met het hele gezin, tuingereedschap of andere spullen voor in huis die ik toch al nodig had en kleding en schoenen wel op bij mijn inkomen uit mijn blog. Ook zou je de besparing die het werken vanuit huis als opvangkosten voor je kids moeten optellen bij je verdiensten. Zo krijg je een goed beeld van wat je blog jou en je gezin oplevert, want het is vaak meer dan je in eerste instantie denkt. En die paar honderd euro in de maand kunnen zomaar 1000 worden als je daar alle verdiensten dus ook je barters bij optelt.

 

Hoe kan je sneller geld verdienen met je blog?

Een beetje op je eilandje alleen aanmodderen, gaat je niet helpen. Je moet aansluiting zoeken bij collega’s om op de hoogte te komen van hoe dingen werken. Er zijn Facebookgroepen die je daarbij kunnen helpen.

Zelf organiseer ik een jaarlijks event voor bloggers en online ondernemers: Het Blogger by Nature event. Dat event is geschikt voor startende bloggers met nog veel te leren, maar ook voor bloggers die al wat jaartjes meedraaien en wat verdieping zoeken. De diverse trainingen die gegeven worden gedurende de dag zijn voor beginners en gevorderden en alles wat daartussenin zit.

Ook ontwikkel ik online producten voor bloggers en online ondernemers zodat deze thuis de informatie kunnen lezen die nodig is om te groeien. Check maar eens mijn digitale producten pagina, waar een aantal gratis e-books en checklists op staan.

 

Als blogger ben je nooit uitgeleerd

Weet je, ik blog nu langer dan 5 jaar en ook ik leer elke dag weer nieuwe dingen. Dingen waarvan ik vaak denk: “had ik dat maar eerder geweten”. Precies ook de reden waarom ik het event in 2017 voor het eerst organiseerde. Dat soort “had ik maars” zou ik je graag besparen.

Je hoeft echt niet eerst jaren van je tijd te investeren voordat je geld kan gaan verdienen met je blog.

Kan ik je ergens mee helpen neem dan contact met me op.

Wil jij ook (meer) geld verdienen met je blog? Check dit!

Online training: geld verdienen met je blog

Lees ook deze blogs:

geld verdienen met je blog / bloggen

Hoe ook jij geld kan verdienen met je blog!

wordpress website sneller maken

5 tips om je WordPress website sneller te maken

schrijftips voor bloggers

Schrijftips die van jouw blog eindelijk een succes maken

Is dit blog ook interessant voor anderen? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!