Een goede profielfoto is ook voor bloggers enorm belangrijk

Een goede profielfoto. Tja, eerlijk is eerlijk… ik heb er heel lang geen gehad. En stiekem vraag ik me af of dat mijn huidige profielfoto wel een goede profielfoto is. Dom eigenlijk, want een goede profielfoto is gewoon belangrijk. Ook als je blogger bent. Maar jij bent misschien wel net zo’n blogger als vele anderen. Jij schrijft graag, maar als je je moet laten zien dan vind je dat toch lastig. Dus wel een beetje exhibitionistisch, zoals we laatst beschreven, maar niet tè. Ik herken het gevoel helemaal.

goede profielfoto

Waarom is een goede profielfoto dan zo belangrijk?

Toch moet je proberen je hier overheen te zetten. Een goede profielfoto is enorm van belang. Ten eerste omdat jouw volgers je niet voor niets volgen. Ze willen niet alleen weten wat jij schrijft maar bouwen vaak ook een soort van band met je op. En een band opbouwen met iemand waarvan je niet goed weet hoe die eruit ziet is lastig. Daarnaast heb je als blogger niet alleen te maken met je volgers, maar ook met pr bureaus of media bureaus waar je contacten mee onderhoud. Of met potentiële opdrachtgevers die je op internet gevonden hebben. Heb je dan geen profielfoto -of een hele slechte- dan zal de eerste indruk bij zo’n opdrachtgever wellicht niet zo posititief zijn als zou kunnen.

Lees ook: samenwerken met pr-bureaus

En je weet toch wel dat ze je beter onthouden als ze ook een goed beeld bij je hebben? Een goede profielfoto doet dan wonderen.

Neem jij niet de moeite om jezelf voor te stellen middels een goede profielfoto, dan kan een ander zomaar de indruk krijgen dat jij jezelf en je bedrijf niet serieus neemt. Je neemt immers niet eens de moeite om een goede eerste indruk te maken. En er is één ding waar ‘wij bloggers’ vanaf moeten. En dat is het feit dat we onszelf niet serieus nemen. We kwakken van alles op internet, maar zodra we het over ons bedrijf hebben, dan zijn een hoop bloggers te bescheiden. Nergens voor nodig, maar dat is nog een ander blog waard 😉 .

Wij helpen je aan een goede profielfoto

En dat is dan ook precies de reden waarom je naar ons Blogger by Nature event moet komen! Naast dat je een aantal hele goede trainingen krijgt, lekker kan netwerken en je eigen blog een boost kan geven, wordt er namelijk ook een gratis profielfoto van je gemaakt. Als je dat wilt natuurlijk, en wie wil dat nu niet?! Met dank aan Philogirl -die ook op het netwerkplein staan- dat moeten we er wel even bij zeggen 😉 .

Dus doe er je voordeel mee!