Aan het woord is een serie interviews met toffe online ondernemers. Ondernemers waar ik via Blogger by Nature graag mee samenwerk. Omdat de ondernemer in kwestie kundig is, maar ook omdat zij of hij een leuk mens is. Gea ken ik in eerste instantie omdat ze als gastblogger schreef voor mijn blog website4mama.nl over knutselen met kinderen. Ze had destijds een webshop met alles op het gebied van knutselen. Doet ze nog steeds graag, knutselen, maar nu aan websites. Ze heeft mijn blog Ongeveertig.nl gemaakt en ook de website van Blogger by Nature is van de hand van Gea. Met haar bedrijf Jouw Technische Coach helpt ze online ondernemers op het gebied van o.a. websites, e-mail marketing en seo. Een echte alleskunner en een heel fijn mens. Vandaar dat Gea dit keer aan het woord is in deze nieuwe rubriek.

 

Waarom ben je gestart met Jouw Technische Coach?

Ik begrijp heel goed dat vrouwelijke onderneemsters dit technische gedeelte van het ondernemen niet als hobby zien maar eerder als een ware kwelling. Dat is voor mij de reden geweest om als Jouw technische coach aan het werk te gaan. Het begon met het helpen van collega webwinkeliers, maar dat groeide al snel uit naar een eigen bedrijf.

 

Welk probleem lost jouw bedrijf op?

Ik help onderneemsters met het maken en onderhouden van hun website, de online vindbaarheid en de e-mail marketing door hen te leren hoe ze dit zelf kunnen doen maar ook door hen het werk uit handen te nemen.

 

Waar komt jouw passie voor de technische kant van het online ondernemen vandaan?

Ik kwam voor het eerst met computers in aanraking toen ik naar de HAVO ging. Mijn leraar leerde ons dat computers niet stuk konden en liet ons alles uitproberen. En wat vond ik het geweldig om – toen nog – met MS Dos en commando’s aan de slag te gaan. Dat plezier dat ik toen had, dat is nooit weggegaan. Ik ben altijd bezig geweest met computers en websites maken. Het was en is nog steeds mijn manier om te ontspannen. En hoe fijn is het dat je aan je ontspanning werkt terwijl je aan werk bent?

 

Je biedt verschillende diensten aan: je hebt jouw technische helpdesk, je organiseert live events en helpt mensen op maat. Welk aspect vind je het leukste en waarom?

Er is niet een bepaald aspect dat ik het leukste vind. Juist de combinatie van workshops geven tijdens een live dag, les geven in mijn cursussen, websites maken en klanten 1-op-1 helpen maakt mijn werk zo ontzettend leuk. Geen dag is hetzelfde en daarom zijn  mijn werkdagen ook nooit saai.

 

Wat vind je het allerleukste aan het online ondernemen?

Het allerfijnste vind ik de vrijheid. Ik kan mijn dagen nu indelen zoals ik wil waardoor ik er meer voor mijn dochter kan zijn. Daarnaast vind ik het heerlijk dat ik geen verantwoording meer aan anderen hoef af te leggen. Ik bepaal wat er gebeurt en lukt het een keer niet? Jammer, volgende keer beter.

 

Wat is jouw grote ondernemersdroom?

Mijn grote droom is een opleidingsinstituut te worden voor Technische VA’s en daarmee nog meer onderneemsters te kunnen helpen en vooral te kunnen ontzorgen.

 

Welke online kansen zie jij voor de komende 2 jaar binnen jouw expertise?

Websiteplatformen, e-mail marketing en SEO blijft zich ontwikkelen en zal nooit stil staan. Voor online ondernemers is het vaak onmogelijk om al deze ontwikkelingen bij te houden, vooral als dit niet hun werk is. Juist hier kan ik onderneemsters daarom helpen door te zorgen dat hun website up-to-date blijft, hen te ondersteunen met de nieuwste mogelijkheden binnen e-mail marketing en door te zorgen dat zij als bedrijf ook in de toekomst online gevonden worden.

 

Heb jij de gouden tip voor ondernemers die willen starten met een online business?

Mijn gouden tip is durf te investeren! Als beginnende ondernemer is geld uitgeven best een ding, maar uit ervaring weet ik dat beknibbelen op de kosten van een goede website gaat je in de toekomst alleen maar veel meer geld kosten. Je website is de basis van je online bedrijf, dus zorg voor een goede hosting met snelle server en kies een platform voor je website dat met je bedrijf mee kan groeien.

Wil je Gea’s website eens bekijken en zien wat zij voor jou eventueel kan betekenen? Check dan jouwtechnischecoach.nl voor meer informatie. Oh, en ik weet dat ze een paar heel waardevolle e-books gemaakt heeft. Gratis door jou te downloaden.

Gea heeft in het verleden een training Analytics gegeven op het Blogger by Nature event, heeft een 3,5 uur durende training gegeven over Analytics en Google Search tijdens het eerste Boost je Blog weekend en draagt bij aan de Boost je Blog & Business Bundel

De bundel beval meer dan 30 waardevolle papers en mini-cursussen van meer dan 20 bevlogen ondernemers.

Lees ook deze interviews en blogs

Aan het woord: Merel van Bloggen Baart Kunst

5 redenen om juist NU te gaan bloggen