Investeren in jezelf en je onderneming, het is zo gek nog niet!

Twee uur heb ik over deze aankoop gedaan. Het daadwerkelijke kopen dan. In alles zag ik een voorteken dat ik het vooral niet moest doen. Dat het steeds maar niet lukte bijvoorbeeld om de betaling te doen. Maar ergens was er een stemmetje in mijn achterhoofd dat schreeuwde dat ik het wél moest doen. Investeren in jezelf en je onderneming; Hoe slecht kun je daar nou van worden? Heel wat euro’s kan ik je vertellen, maar als het goed is krijg ik er veel voor terug.

investeren in jezelf

Investeren in jezelf en je bedrijf

In dit geval gaat het om een spiegelreflexcamera. Als blogger is niet alleen je tekst belangrijk, maar ook de visuele ondersteuning hiervan. Met mijn telefooncamera ben ik ver gekomen, heel ver vind ik zelfs als ik kijk naar de allereerste foto’s van drie jaar geleden. Nu mijn website meer is dan een hobby verdient het ook meer investering. In tijd, maar ook in geld. Wat je er in stopt, krijg je uiteindelijk ook terug. En toch… ik heb er twee uur over gedaan voor ik daadwerkelijk de koop had afgerond.

Wat maakt dat het doen van een dergelijke investering zo buiten je comfortzone kan liggen? Doen wat je altijd al deed en niet investeren in jezelf is absoluut de makkelijkste weg. Daar hoef je niet over na te denken en dat voelt erg prettig. Om te groeien als blogger zal je desondanks af en toe dat oncomfortabele gevoel moeten ervaren. Of het nu een duurzame aankoop is zoals een computer of camera, een investering in jezelf door middel van het volgen van een cursus of het realiseren van een echte werkplek. Klein of groot, elke investering zorgt er voor dat je jezelf en je onderneming serieus neemt. Als jij dat doet, dan volgen andere mensen vanzelf.

Return on Investment

Maar wat krijg je er nu concreet voor terug? Tijdens mijn uren durende twijfelmodus appte ik ondertussen ook met een vriendin. Hoe verdient zo’n camera zich nu eigenlijk terug vroeg ik haar. Haar antwoord verbaasde mij. Ik had van alles verwacht. Mooiere foto’s op z’n minst. Wat ze als eerst zei was het volgende: “Het is vooral om het voor jezelf leuker te maken als blogger.” Leuker dus.

Als ik het breder trek dan alleen de camera, maak je volgens mij door te investeren in jezelf vooral een professionaliseringsslag. Je maakt jezelf iets nieuws eigen en leert weer iets bij. Daar worden jij en je bedrijf beter van en daarmee ook je opdrachtgevers. Hoe langer ik er over nadacht hoe logischer haar redenatie eigenlijk ook wel klonk. Van investeren in mezelf en mijn onderneming word ik oprecht gelukkig. Het maakt mijn werk inderdaad ook echt veel leuker! Het geeft gewoon veel voldoening om beter te worden in dat wat je doet.

Welke investeringen in jezelf en je bedrijf kun je maken als blogger?

In de loop der jaren heb ik meerdere dingen gedaan, gevolgd of gekocht om een betere blogger te worden. Ik heb geld geïnvesteerd in een eigen domeinnaam, logo en premium thema’s en plugins zoals Yoast. Uiteraard heb ik ook veel tijdsinvesteringen gedaan door challenges en webinars te volgen en veel, heel veel online te lezen. Wat mij ook enorm heeft geholpen, is aansluiting zoeken bij gelijkgestemden.

Binnenkort kan ik daar nog iets aan toevoegen; het Blogger by Nature event. Ook hier heb ik even over getwijfeld. Heeft het meerwaarde als je al langer blogt? En dat netwerken, kan ik dat wel? Het onzekere gevoel stak de kop op en het liefst bleef ik hangen in mijn bekende cirkeltje. Totdat je de stap zet, weet je alleen niet wat het je gaat brengen. Het programma en verhalen van enthousiaste deelnemers trokken mij uiteindelijk over de streep. Ik heb er nu al zin in. Een dag toffe workshops volgen en mensen ontmoeten die dezelfde passie delen. Daar ga ik zoveel inspiratie en energie opdoen. Echt, investeren in jezelf is zo gek nog niet.

Zie ik je daar? Groetjes Mary-Lou

Investeer in jezelf en je onderneming met de Boost je Blog & Business Bundel!