Toen ik nog in loondienst was, was het jaarlijkse kerstgeschenk altijd iets waarnaar ik uitkeek. Een standaard pakket kreeg ik nooit: die nam mijn man altijd mee naar huis. Een standaard pakket waarvan de helft zo de container in kon, want wie zit er nou te wachten op halfbakken crackertjes en bijna over de datum blikjes conserven. Hoewel je tegenwoordig echt wel leuke pakketten kunt krijgen, maar veel bedrijven toch blijven vasthouden aan die voedselpakketten. Alsof we bijgevoederd moeten worden met kerst ?

Ik had het geluk dat ik zelf de eindejaarsgeschenken uit mocht kiezen als leidinggevende van een mediabureau, dus ik sowieso een kerstgeschenk kreeg wat in de smaak viel. Later werd deze hand picked door de directeur van de uitgever waar ik toen werkte. En dat was altijd weer een leuk en spannend moment, omdat hij er ook echt moeite voor deed met een handgeschreven kaart erbij.

 

Gek op kerstcadeautjes

Vandaar dat ik deze traditie graag voortzet. Nou ben ik ZZP-er en dat betekent dat ik geen personeel heb om cadeautjes voor te kopen, maar ik heb wel bloggers in mijn team dat het hele jaar door mooie content maakt voor mijn blog Website4Mama.nl. En die lieve bloggers bedank ik aan het einde van het jaar altijd met een kerstgeschenkje.

 

Hoe kies je het juiste kerstpakket?

Nou kan je makkelijk een kerstpakket online bestellen. Zelf skip ik dan onmiddellijk alle standaard pakketten en ga voor de bijzondere cadeautjes. Mijn maatstaf is altijd dat ik er zelf blij mee moet zijn. En aangezien dat ik best een kritische ben als het om cadeautjes gaat, lijkt mij dat de beste graadmeter die er is.

Vorig jaar stuurde ik de bloggers uit mijn team het boek van Janou Zoet: Smart Photos over het fotograferen met je smartphone. Het jaar ervoor was het een mooie tegoedbon van webshop Kayasieraden.nl en het jaar ervoor was het als ik mij goed kan herinneren een foto-boek voor je kids.

 

Wat kies ik voor kerstgeschenk dit jaar?

Ik ga het natuurlijk nog niet verklappen, want dan is de verrassing weg. Maar zelf ben ik weg van lekkere luchten onder de douche en crèmes om mezelf mee in te smeren. Maar ik ben ook een lezer, dus wie weet wordt het een mooie roman.

Ik heb nu al zin om de cadeautjes voor deze kerst uit te zoeken. Geef jij je gastbloggers, stagiaire of wellicht zelfs je klanten een kerstgeschenk?

Deze blogs zijn ook leuk!

Blogger by Nature event 2020 stayokay soest

Een live event in coronatijd? Het kan best!

geld verdienen met je blog

Kan je leven van een blog?

Janou Zoet fotografe Foonfoto fotograferen met je smartphone

Janou Zoet over fotograferen met je smartphone