Ik denk dat vrijwel alle deelnemers aan het Blogger by Nature event van 2020 het zullen beamen: het was een geweldig event met heel toffe trainingen en sprekers. Ongeëvenaard zelfs. En dat ondanks het feit dat we afstand van elkaar moesten bewaren. Het was oprecht een prachtige inspiratievolle en leerzame dag.

Het alweer het 4e event: wat gaat de tijd toch snel! Het was mooi om te zien dat zeker 40% van alle aanwezige deelnemers voor het eerst was, maar dat dus de rest voor een tweede, derde en zelfs een paar voor de 4e keer bij waren. Die hard fans van het event! En dat maakt me erg nederig.

 

Locatie van je event is alles

Je event valt of staat met de locatie. Voor de 4e keer op rij koos ik voor StayOkay in Soest. Dit hostel ligt heel centraal en is zo mooi gelegen aan de bosrand, de zalen zijn prettig met veel daglicht, er is een binnentuin waar we altijd heerlijk kunnen na borrelen en de mensen die er werken zijn enorm behulpzaam. En weet je wat ook een groot voordeel is? Een overnachting is een kwestie van een paar tientjes inclusief ontbijt en dat maakt het heel laagdrempelig voor mensen om fijn de avond tevoren al aan te schuiven. Steeds meer mensen maken hier elk jaar gebruik van, waardoor we de avond tevoren een gezellige club mensen hadden, waarmee je kunt sparren over je blog en andere dingen die er spelen.

training tijdens blogger by nature event coronamaatregelen

De Coronamaatregelen

Ik vond het wel een spannend onderdeel van de dag, maar dat bleek ongegrond. Met gemak hielden we afstand van elkaar. In de zalen waren sowieso de stoelen op anderhalve meter geplaatst. Ook de lunch, het netwerkplein en de borrel in de namiddag voltrok heel soepel. Alle complimenten aan de deelnemers!

mondkapje als gadget tijdens blogger by nature event

Geen goodiebag maar wel cadeautjes

Dit jaar besloot ik geen goodiebags uit te delen. Allereerst was het weer een grote investering en je wilt ‘m dan ook leuk gevuld hebben. In de aanloop naar het event bleek dat een te grote opgave en het kostte me teveel energie en tijd. Skippen dus. Wel wilde Kneipp heel graag een lekkere douchefoam sponsoren en stuurde het magazine MamaLeest 3 dozen van hun eerste magazine toe.

En omdat ik wel van een geintje hou had ik mondkapjes ingekocht bij Atelier Kleurstof. De mondkapjes waren met een leuk printje en zijn gemaakt door vele vrijwilligers. De opbrengst van de mondkapjes gaat naar corona-onderzoek. Dus ik heb mijn steentje aan een gezonder en veiliger Nederland weer bijgedragen ?

welkomstpraatje blogger by Nature event

Spreken is een vak

Spreken in openbaar is een vak en ik beheers dat vak niet. Dat wist ik van tevoren en was dan ook bloednerveus. Al weken ? Wil ik er volgend jaar iets relaxter staan voor mijn welkomstpraatje, dan weet ik waar ik aan moet werken. Toch kreeg ik daarna behoorlijk wat complimenten, maar dat is vooral omdat mijn publiek werkelijk allerliefst was. Dat zie je aan de lieve en toelachende gezichten achter mij.

 

De trainingen op het Blogger by Nature event

We hebben in de 3 jaren hiervoor al behoorlijk wat trainingen en trainers voorbij zien komen, maar dit keer overtroffen ze ieders verwachtingen.

Eigenlijk zouden we starten met een presentatie van Naomi van der Louw over de Regels van de Reclame Code voor social media en influencer markting. Een mondvol, maar heel interessant onderwerp. Vanwege de coronaregels konden we die niet door laten gaan en zal deze later via een webinar gegeven worden. Je kan je hier voor het webinar inschrijven.

seo training gegeven door Bart van Klikproces

Daarom begon de dag met in de ene zaal een training van Leonie van het PR-bureau RVG Media & Impact over “Samenwerken met PR-bureaus”. De zaal zat vol en hing aan haar lippen. In de andere zaal stond Bart van Klik Proces een training te geven over SEO en dan vooral wat je domain authority en Trust Flow zegt over je website en hoe je die kunt beïnvloeden. Van beide trainingen hoorde ik daarna heel goede commentaren.

Lees ook: hoe verhoog ik mijn DA en TF?

training fotograferen met je smartphone

Na de lunch gaf Janou van Foonfoto.nl een training over fotograferen met je smartphone. Ook daar waren de deelnemers laaiend enthousiast over. Ik heb zelf bij die training gezeten en ik heb veel nieuwe dingen geleerd. Janou is auteur van het boek Smart Photos en geeft regelmatig toffe (online) trainingen over dit onderwerp.

De andere groep deelnemers zat bij Fleur van Pinexpert.nl hun kennis over Pinterest bij te spijkeren. Waar voldoet een goede pin aan en hoe richt je je account goed in zijn allemaal onderwerpen die aan bod gekomen zijn.

Het laatste uur was aan Debra van DSocials.nl om ons meer te vertellen over Instagram en je branding. Hoe pak je dat nou goed aan, zodat je Instagram account groeit?

In de andere zaal stond Roos van de firma Dept een zeer leerzame training te geven over affiliate marketing. Met affiliate marketing kan je als blogger een maandelijks passief inkomen genereren, maar dan moet je wel weten hoe. De deelnemers aan Roos’ training weten nu hoe ze dat het beste doen. Hopelijk werpt dat binnenkort z’n vruchten af.

Yoast hoofdsponsor Blogger by Nature event

Netwerken hoort ook bij het event

De bedrijven op het netwerkplein zijn de sponsoren van het Blogger by Nature event. Hoofdsponsor is Yoast, je weet wel die van de WordPress plugin en de vele blog en seo trainingen. Ook StayOkay Soest doet een behoorlijk duit in de sponsoring. Samen met de bedrijven op het netwerkplein kan het event jaarlijks georganiseerd worden.

Maar de bedrijven op het plein bieden ook daadwerkelijk een toegevoegde waarde aan het event. Zonder het netwerkplein is het Blogger by Nature event niet compleet wat mij betreft. Er stonden dit jaar zoveel mooie bedrijven op het plein!

Allereerst natuurlijk Yoast met 2 experts op het gebied van SEO, Analytics, WordPress en de plugin: Annelieke en Olga. Vele bloggers zijn even bij hen aangeschoven om hun vragen te stellen. Ik hoorde dat hun aanwezigheid erg op prijs werd gesteld.

Big on Toy innovation op het netwerkplein

Nieuw op het bedrijvenplein dit jaar was speelgoed producent en importeur BOTI Europe (Big on Toy Innovation). Die had enorm veel dozen van de Stuff-a-Loons meegenomen. Voor iedere deelnemer een superleuk product dat meedingt voor speelgoed van Nederland 2020.

Puressentiel op het bedrijvenplein

Net als vorig jaar stond Puressentiel met een mooie stand en fijne duurzame en natuurlijke producten op het plein. Ook stond her en der verspreid de desinfecterende handgel van Puressentiel. En die ruikt echt fijn in tegenstelling tot de andere handgels die je koopt in de supermarkt of de drogist.

Asmodee spelletjes producent op het netwerkplein

Ook was spelletjesdistributeur Asmodee weer van de partij met een prachtige stand. Hun spel HINT gaat hoge ogen gooien dit najaar. Dat wordt een spel wat in veel huishoudens gespeeld gaat worden met de feestdagen.

check-in pr op het netwerkplein
affiliate netwerk webgains

Nieuw was de deelname van Check-in PR aan het netwerkplein, een PR-bureau met vooral toffe reisklanten. Heel benieuwd wie er komend seizoen gaat skiën in Innsbruck ? Ook mochten we dit jaar kennismaken met een nieuw affiliate netwerk: Webgains. En Colette van PR-bureau CK Media Promotions was een prachtige en kleurrijke aanvulling aan het netwerkplein met haar fotogenieke merken. Deze 3 bedrijven besloten heel last minute nog mee te doen aan het netwerkplein.

CKMP pr bureau op het netwerkplein

Ook Bloggerslijst/Hulc.nl en RVG Media & Impact waren er net als voorgaande jaren weer bij en hebben hun plekje voor 2021 al gereserveerd!

naborrel op het Blogger by Nature event

Natuurlijk is een event niks zonder een borrel met bitterballen

Traditiegetrouw sluiten we de dag altijd af met een glaasje prosecco (of collaatje, watertje of jusje) en bitterballen. Ook vegetarische dit jaar en die waren echt heerlijk! Dat uurtje als afsluiting is gewoon leuk om elkaar nog even te spreken.

 

Bedankt

Ik werd 6 september 2020 geholpen door 2 fijne collega’s en toppers: Xenia van LifebyXenia.nl en last minute mocht ik nog rekenen op Amanda van Kiddowz.net. Beide dames hadden zondag maar een half woord nodig. Echt, zonder hen had het zeker minder soepel gelopen en had ik veel meer stress gehad. Nu kon ik (na mijn praatje) ook genieten van de dag en heb ik zelfs 2 hele trainingen bij kunnen wonen. Dus bedankt lieve meiden voor jullie hulp!

Natuurlijk bedank ik Stayokay voor hun goede zorgen en de bedrijven op het netwerkplein voor hun support.

En last but not least de geweldige groep van bijna 50 deelnemers. Jullie waren the best. Ik hoop jullie volgend jaar op 5 juni 2021 weer te zien!

Liefs,

Esmée

Vergeet niet deze interessante blogs te lezen!

geld verdienen met je blog

Kan je leven van een blog?

Janou Zoet fotografe Foonfoto fotograferen met je smartphone

Interview met Janou Zoet over smartphone fotografie

SEO tips voor zakelijk blog

Hoe verhoog ik mijn domain authority en trust flow?