Pinterest gebruiken om je blog te promoten

Zet jij Pinterest al in voor de promotie van je blog? Het kan je zoveel opleveren, als je er serieus mee aan de gang gaat. In dit bericht staan drie belangrijke redenen om vandaag nog meer met Pinterest te gaan doen.

Meer bezoekers op je blog door Pinterest

Dit is natuurlijk een beetje een open deur. Natuurlijk wil je dat een social media kanaal je meer verkeer oplevert als je er tijd in stopt. Pinterest werkt wat dat betreft een beetje anders dan andere social media kanalen. Pinterest is langzaam, zeker als je er net mee begint voor je blog. Maar Pinterest werkt ook lang door.

Pinterest blog met Fleur Miller

Levensduur Pinterest voor je blog

De levensduur van een tweet wordt uitgedrukt in minuten, die van een Facebook-post in uren, maar bij een Pinterest-pin hebben we het over maanden. Dit betekent dat het plaatsen van een bericht in een populaire Facebook-groep direct voor een piek in je bezoekersaantallen kan zorgen, maar dit ebt al snel weer weg. Deze piek blijft meestal uit bij het uploaden van een nieuwe pin, maar een goede pin kan wel voor maanden en soms zelfs jaren verkeer naar je blog zorgen.

Hierdoor kun je in het begin het gevoel hebben dat het niet werkt; jouw blog op Pinterest. Maar gooi niet te snel de handdoek in de ring! Dit is echt even een kwestie van doorzetten en over een tijd kunt je genieten van de resultaten. Het is een investering in jezelf en je onderneming.

Lees ook:  geld verdienen met bloggen

 

Beter blog door Pinterest

Een ander voordeel van het serieus aan de slag gaan met Pinterest is dat je blog er kwalitatief beter van wordt. Pins maken doe je namelijk niet alleen voor je nieuwe berichten, maar (juist) ook voor de oude berichten. Dit dwingt je om je oude berichten eens goed onder de loep te nemen en te verbeteren. En dat komt de kwaliteit van je hele blog ten goede.

Vraag gratis aan: 10 tips voor een succesvol blog

 

Meer geld via Pinterest

Pinterest is niet alleen een sociaal netwerk, maar ook een zoekmachine. Pinterest-gebruikers zijn op zoek naar dingen die horen bij belangrijke gebeurtenissen. Hierdoor zijn ze eerder bereid om te kopen en geld uit te geven. Dit is dus een mooie kans om geld te verdienen met je blog. Zorg er daarom voor dat ieder bericht dat je op Pinterest bewaart affiliate links heeft en je zult beginnen met geld verdienen via Pinterest.

Wil je meer leren over Pinterest en hoe je dit platform in kunt zetten voor je eigen blog? Op pinexpert.nl kun je heel veel informatie en handleidingen vinden.

Volg een Pinterest training op het Blogger by Nature event!

Vraag gratis aan: 10 tips voor een succesvol blog