Vorig jaar recenseerde ik al het boek Smart Photos van Janou Zoet. Ik ken Janou nu een paar jaar. Ze heeft al 2x een training gegeven op het Blogger by Nature event. Vorig jaar in 2020 was dit een training over fotograferen met je smartphone en in 2021 gaf ze een training over flatlay fotografie. Pas geleden is haar 2e boek Smart Videos verschenen. Moet jij raden welke training ze gaat geven op 2 juli van dit jaar ?. We kijken ernaar uit!

 

Video’s maken met je smartphone

We zijn zo’n beetje vergroeid met onze smartphone. Waar wij gaan gaat de smartphone mee. Vandaar dat het fotograferen en dus ook het maken van video’s met je smartphone niet meer weg te denken is. En met de camera’s die tegenwoordig in onze smartphones geïntegreerd zijn, is de kwaliteit ook nog eens super goed te noemen. Maar je kan er zoveel meer mee, dan af en toe een leuk kiekje schieten of een bewegend beeld opnemen. Dat laat Janou zien in haar nieuwe boek: Smart Video’s.

 

Instagram speelt een grote rol

De opkomst van Instagram heeft een grote rol gespeeld bij transformeren van kiekjes naar gelikte foto’s en video’s. Want we kwijlen allemaal bij een prachtige Instagram feed. Zelf doe ik altijd maar wat, dus dit nieuwe boek van Janou komt voor mij als geroepen!

 

Over het boek Smart Video’s

Net als haar vorige boek Smart Photo’s is ook dit boek van Janou Zoet heel praktisch ingestoken. Het begint gewoon bij het begin en met een handige checklist en het behandelt vervolgens alle facetten van het maken en bewerken van een video. Ook het maken van een video met foto’s wordt aangestipt, hoe je je telefoon houdt (liggend of staand), verschillende kaders, composities, camerahoeken, enzovoorts. Ook geeft Janou tips voor zakelijke video’s, een actievideo, video van de kids, een stop-motionvideo, een mooie vlog en een vakantievideo. Ook de techniek erachter wordt niet geschuwd. En ben je klaar met fotograferen en filmen dan ga je uiteraard je video monteren tot een prachtig geheel. En daarna… DELEN!

Het boek komt met een online minicursus: video’s monteren met je smartphone. Want sommige dingen kun je nou eenmaal beter uitleggen online dan in een boek…

workshop fotograferen met je smartphone van Janou
Janou Zoet is freelance fotografe, moeder van 2 jongens, en staat aan het roer van de online community Foonfoto.nl. Ze geeft vrijwel wekelijks workshops smartphonefotografie aan particulieren, bedrijven en organisaties. De blog op haar website foonfoto.nl is super handig om te volgen. Het staat echt boordevol tips. Die tips geeft ze ook op haar facebookpagina en mooie foto’s op haar Instagramaccount.
Boek Smart Videos winnen bij Blogger by Nature

Wat je moet weten over het boek

Het boek Smart Video’s van Janou Zoet is verkrijgbaar bij de boekhandel en hier bij Bol.com voor €15,99. De flinke paperback bevat 207 pagina’s vol met tips & trics. Heb jij ook altijd je smartphone op zak en wil je graag leren daarmee mooiere video’s maken, dan is dit boek echt een aanrader.

Uitgever van het boek is Lannoo en je kan het boek bestellen onder EAN: 9789401484565

 

Wil je het boek Smart Video’s winnen?

Ik mag 2 mensen blij maken met dit prachtige boek. Wil jij een exemplaar van het boek Smart Video’s van Janou winnen? Dit is hoe je kans maakt:

  • Reageer hieronder met een geldig e-mail adres en vertel waarom jij graag dit boek zou winnen. Let op: als je meedoet, komt je e-mail adres op mijn maillijst en ontvang je van mij af en toe een mail met blogtips. Daarvan kan je jezelf ook altijd weer uitschrijven.
  • Extra winkans? Ga naar het actiebericht op Instagram
  • Like het bericht en geef een reactie
  • Tag je daarbij minimaal 1 persoon die je ook graag dit boek gunt, dan gaat je naam nogmaals in de hoge hoed.

De winnaars van deze actie zijn bekend! Dit zijn Fleur van Mamasliefste.nl en Isabelle van Booksanddreamz. Zij hebben inmiddels contact met mij gehad en de boeken zijn onderweg.

Ook leuk om te lezen:

Boek Smart Photos van Janou Zoet recensie smartphone fotografie
Recensie van het boek Smart Photo’s
Janou Zoet fotografe Foonfoto fotograferen met je smartphone
Interview met fotografe Janou Zoet
Facebook boek Vind ik leuk recensie
Recensie van het boek “Vind ik leuk”