Tegenwoordig lopen we allemaal met een heel goede camera rond: onze smartphone. Deze doet inmiddels bijna niet meer onder voor een prima digitale camera of is in veel gevallen zelfs beter van kwaliteit. We zijn dus allemaal fotografen in de dop. Het materiaal is er, maar nu nog de tools en de kennis om uit die telefoon te halen wat er in zit. Want er zit heel veel in als je maar weet hoe het eruit te halen.

Zeker met het steeds populairder worden van Instagram is de telefoon een verlengstuk geworden van onszelf.

Met het boek Smart Photos van fotografe Janou Zoet ga je toffe kiekes met je telefoon maken, die het waard zijn om te delen. Ik mocht het boek recenseren en ook nog een exemplaar weggeven middels een winactie. Doe je mee?

 

Het boek Smart Photos

Het boek Smart Photos staat vol met prachtige kiekjes. Maar niet zo high-end dat je denkt… dat lukt mij nooit. Het is een heel toegankelijk boek, dat vanaf de eerste bladzijde tot aan de laatste vol staat met tips en trucs om meer te halen uit je smartphone.

Dat begint natuurlijk al met het maken van scherpe foto’s die onbewogen zijn en gaat daarna door naar belichting en wanneer je wel of geen flits gebruikt. De basis dus. Daarna gaat het boek verder in op compositie, foto’s van je kinderen (kinderen zijn tenslotte het meest gefotografeerde onderwerp), inzoomen, kleurgebruik, het nemen van je foto’s liggend of staand en gaat daarna verder in op de techniek.

En natuurlijk zijn er heel veel toffe apps waarmee je je foto’s kunt bewerken. Er ging een wereld voor me open! In totaal heeft het boek ruim 120 pagina’s aan toffe tips en trics.

 

Ik ben fan!

Omdat ik al direct fan was van het boek heb ik het vorig jaar cadeau gedaan aan de bloggers uit mijn team. En tegelijkertijd wist ik: Janou móet ik hebben voor de Boost je Blog & Business Bundel en het Blogger by Nature event van 6 september 2020. We hingen aan haar lippen tijdens haar training: Fotograferen met je smartphone. Ze heeft ook al toegezegd voor het event van 5 juni 2021 voor een training Flatlay Fotografie. Zo tof!

workshop fotograferen met je smartphone van Janou

Over Janou Zoet

Janou Zoet is freelance fotografe, moeder van 2 jongens, en staat aan het roer van de online community Foonfoto.nl. Ze geeft vrijwel wekelijks workshops smartphonefotografie aan particulieren, bedrijven en organisaties. De blog op haar website foonfoto.nl is super handig om te volgen. Het staat echt boordevol tips. Die tips geeft ze ook op haar facebookpagina en mooie foto’s op haar Instagramaccount.

boek smart photos

Wat je moet weten over het boek

Het boek Smart Photos van Janou Zoet is verkrijbbaar bij de boekhandel en hier bij Bol.com voor €15,99. De flinke paperback bevat 208 pagina’s vol met tips & trics. Heb jij ook altijd je smartphone op zak en wil je graag leren daarmee leukere foto’s te maken, dan is dit boek echt een aanrader.

 

Wil je het boek Smart Photos winnen?

Wil jij een exemplaar van het boek Smart Photos van Janou winnen? Dit is hoe je kans maakt:

  • Reageer hieronder met een geldig e-mail adres en vertel waarom jij graag dit boek zou winnen. Let op: als je meedoet, komt je e-mail adres op mijn maillijst en ontvang je van mij af en toe een mail met blogtips. Daarvan kan je jezelf ook altijd weer uitschrijven.
  • Extra winkans? Ga naar het actiebericht op Instagram
  • Like het bericht en geef een reactie
  • Tag je daarbij minimaal 1 persoon die je ook graag dit boek gunt, dan gaat je naam nogmaals in de hoge hoed.

Op vrijdag 11 december maak ik de winnaar bekend.

Ook leuk om te lezen:

Janou Zoet fotografe Foonfoto fotograferen met je smartphone

Interview met fotografe Janou Zoet

Facebook boek Vind ik leuk recensie

Recensie boek: Vind ik leuk!

Ideale klant marktonderzoek of schijt eraan

Heb jij schijt aan je ideale klant?

Is dit blog ook interessant voor anderen? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!