Facebookmarketing: De leukste en makkelijkste manier om klanten te krijgen. Dit staat er op de voorzijde van het boek: Vind ik leuk! van Anne Raaymakers. Anne is de onbetwiste Facebook Koningin. Ze is dé Facebookmarketingexpert van Nederland. Aan de ruim 50.000 ondernemers die haar volgen op Facebook laat ze elke dag zien dat zakelijk inzetten van Facebook niet alleen onmisbaar is voor je bedrijf, maar ook nog eens heel leuk is.

Ik nam het boek Vind ik leuk! eens goed onder de loep en schreef er deze recensie over.

En let op want je kan een exemplaar van Vind ik Leuk! winnen!

 

Voor wie is het boek Vind ik leuk!

Het boek Vind ik leuk! is geschreven voor de ZZP-er of kleine MKB-er die graag Facebook wil doorgronden en inzetten voor zijn of haar bedrijf. Bloggers gebruiken Facebook redelijk instinctief net als ze dat met andere social media als Instagram doen. Toch kan het geen kwaad om Facebook beter te doorgronden, want ik hoor maar al te vaak dat het zo lastig is om engagement te krijgen van je volgers en dat het bereik zo ontiegelijk daalt. En dat hoeft dus zeker niet.

Niet volgens Anne in ieder geval.

Omdat Facebook een van de weinige social media kanalen is waarin je een directe link kan plaatsen naar je blog of website is Facebook echt een onmisbaar onderdeel van je marketing.

 

De tips in Vind ik leuk!

Het boek geeft direct toepasbare tips om je bereik te vergroten en je engagement te verhogen. Ook geeft het tips over hoe je snel je likes vergroot als je net begint en hoe je het beste je berichten inplant. Het boek gaat in op de definitie van goede content en hoe jij een goed Facebookbericht maakt. Ook geeft het inspiratie voor die berichten. En niet onbelangrijk: hoe vaak plaats je dan een bericht?

Veel ondernemers zijn bang om hun volgers te overvoeren met Facebookberichten. Volgens Anne hoef je daar zeker niet bang voor te zijn. Je volgers zijn gedurende de dag op een ander tijdstip online en de een ziet jouw bericht wel en de ander niet. Meerdere keren per dag een bericht plaatsen is dan ook zeer aan te raden.

Anne geeft in het boek ook de 15 beste contentideeën voor je Facebookmarketing. Persoonlijk vind ik dat een fijn onderdeel van het boek omdat het je echt inspiratie geeft.

 

Wel of niet adverteren op Facebook?

Tot slot gaat het boek nog in op het al dan niet adverteren op Facebook. Ik weet zelf dat het nog steeds erg lucratief kan zijn om te adverteren op Facebook. Echt de moeite waard om je daar eens wat meer in te verdiepen, want vrijwel elke doelgroep is te vinden op Facebook. Tenslotte zijn bijna 11 miljoen Nederlanders dagelijks te vinden op Facebook. Daar zit ongetwijfeld ook jouw doelgroep bij.

 

Mijn mening over het boek Vind ik Leuk!

Ga je de eerste serieuze stappen zetten op Facebook of ben jij er eentje die blijft roepen: “Facebook is niks voor mij, want ik bereik daar mijn klanten en lezers niet mee”, dan moet je dit boek echt lezen. Het kost 25 euro en je koopt het in de boekhandel en natuurlijk bij Bol.com

Anne Raaymakers Fanfactor

Over Anne Raaymakers

Met haar bedrijf FanFactor helpt Anne duizenden ondernemers met hun online marketing in de breedste zin. Facebook is absoluut haar nummer 1, maar ook voor Instagram, LinkedIn en Pinterest loopt ze warm.

Ze heeft ontelbaar veel waardevolle blogs geschreven over al deze social media kanalen en hoe je die effectief inzet. Je kan haar aanbod aan trainingen, events en coachingtrajecten bekijken op FanFactor.nl

 

Wil jij kans maken op een exemplaar van Vind ik Leuk!?

Anne Raaymakers heeft een exemplaar van Vind ik Leuk! beschikbaar gesteld voor een winactie. Hoe leuk is dat! Jij kan dus binnenkort de bezitter zijn van dit toffe Facebookmarketing boek en gaan rocken met je Facebook account. Wat je daarvoor moet doen?

En de winnaar van het boek Vind ik leuk! is geworden: Elisabeth Hoekman. Gefeliciteerd Elisabeth. Stuur je mij even een mail met je adresgegevens naar: esmee@bloggerbynature.nl?

Niet gewonnen? Je kan het boek hier kopen

Anne Raaymakers heeft ook een geweldige bijdrage geleverd aan de Boost je Blog & Business Bundel, die bestaat uit meer dan 30 e-papers van verschillende experts o.g.v. ondernemen, bloggen, social media, fotografie, seo en nog veel meer!

Boost je Blog & Business Bundel

Lees ook deze interessante blogs:

Blogger by Nature event 2020 stayokay soest

Een verslag van het Blogger by Nature event LIVE!

geld verdienen met je blog

Kan je leven van een blog?

schrijftips voor bloggers

Schrijftips die van je zakelijk blog eindelijk een succes maken

Is dit blog ook interessant voor anderen? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!