In de rubriek Blogklets laat ik professionele bloggers aan het woord die geld verdienen met hun blog. Ze vertellen ons hoe zij geld verdienen met bloggen en hoeveel ze daarmee ongeveer maandelijks verdienen. Nog nooit waren bloggers zo open over hun inkomsten. In deze blogklets komt Dionne van diolifestyle.nl aan het woord. Zij heeft naast haar lifestyleblog ook nog een blog die gaat over ondernemen en financiën.

Lees hieronder het interview dat ik met Dionne had over haar blog en hoe zij daar haar inkomen mee verdient.

Waar gaat jouw blog over en heb je een niche?

Mijn blog is Diolifestyle.nl en dat was ooit mijn eigen online dagboek waar ik voornamelijk mode gerelateerde artikelen deelde zoals outfits of the day, de laatste modetrends en tips en tricks hoe je bepaalde kledingstukken het beste kon combineren.

Ondertussen is het een lifestyle gerelateerde blog. Dat betekent dat allerlei lifestyle onderwerpen aanbod komen. Hierbij kun je denken aan interieur, reizen, mode, duurzaamheid en eten en drinken.

Ik deel tips hoe je je woonkamer gezelliger kan maken, ik vertel je wat de lekkerste en mooiste hotspots zijn, ik vertel je meer over het samenstellen van een duurzame garderobe en deel de allerlekkerste recepten.

Hoe lang blog je al?

Ik blog al op Diolifestyle.nl sinds 2010, maar sinds 2011 ben ik het serieus gaan aanpakken en kwam er elke dag een nieuwe blog online. Nu zijn we ruim 12 jaar verder en verschijnen er nog steeds artikelen online en ben ik in 2019 ook begonnen met een blog over ondernemen en persoonlijke financiën: Ondernemen als een baas, omdat ik bloggen zo leuk vind en ik Diolifestyle.nl geen geschikte plek vond om content over deze onderwerpen te delen.

Hoeveel unieke bezoekers per maand heeft je blog?

Op dit moment heeft Diolifestyle.nl zo’n 5K unieke bezoekers per maand.

Is je blog je enige inkomstenbron?

Nee, naast mijn blog Diolifestyle.nl, heb ik ook nog een andere blog over ondernemen en persoonlijke financiën. Daarnaast ben ik mede-eigenaar van een platform over persoonlijke financiën waar we regelmatig met grote bedrijven samenwerken en eigen producen verkopen, ook beheer ik tientallen andere websites waar ik geld verdien door advertentie-inkomsten, ben ik op dit moment bezig met het bouwen van een eigen affiliate website en werk ik als freelance product marketeer voor grote bedrijven zoals ABN AMRO en Adecco.

Hoeveel geld verdien je met je blog gemiddeld per maand?

In 2023 verdiende ik gemiddeld zo’n €600,- per maand met mijn blog Diolifestyle.nl.

Hoe lang duurde het voordat je je eerste betaalde opdracht kreeg?

Ik weet het niet meer precies, maar volgens mij verdiende ik binnen een jaar nadat ik live was met Diolifestyle.nl mijn eerste geld middels betaalde opdrachten. Bij mijn andere blog en platform ging het veel sneller, omdat ik het juiste netwerk had en wist hoe het wereldje in elkaar stak. Dus ik ben direct proactief aan de slag gegaan om de websites in de kijker te zetten en opdrachten binnen te halen.

Hoe zijn je verdiensten onderverdeeld?

Het grootste gedeelte zijn advertorials en het plaatsen van links in bestaande content (zo’n 83%), een klein deel is affiliate marketing en de verkoop van het e-book.

Zijn je inkomsten redelijk stabiel elke maand of fluctueert dat enorm?

Q4 is het kwartaal waarin ik het meeste geld verdien. Al 10 jaar op rij. Dat betekent dat ik dan vol aan de bak moet. Veel bedrijven moeten hun marketingbudget voor dat specifieke jaar opmaken en geven dan graag veel geld uit aan advertorials, linkbuilding artikelen of product reviews.

Heb je het allemaal zelf moeten ondervinden of heb je hulp gehad?

Learning by doing. Ik heb heel veel vlieguren gemaakt en alles zelf uitgeprobeerd. Ik heb toevallig wel recent een technische SEO-cursus gevolgd over het stukje coderen en de technische kant van de website, maar verder is Google mijn beste vriend. Ik zoek veel op en probeer van alles zelf uit.

Wat vind je het leukste en het lastigste van het hebben van een blog?

Het leukste dat ik geld verdien met iets wat een uit de hand gelopen hobby is. Daarnaast is het voor mij een hele lucratieve manier van geld verdienen. Ik schrijf lifestyle gerelateerde blogs in twintig minuten tot een halfuurtje. Dus dat is een fijne manier om geld te verdienen.

Het lastige aan bloggen vind ik dat je wel de website moet bijhouden in de zin van je autoriteit van je domeinnaam en zakenrelaties. Veel mensen wisselen regelmatig van baan waarmee ik regelmatig contact heb voor samenwerkingen, wat aan de ene kant positief is als ze gaan werken voor een bedrijf dat ook interessant is om mee samen te werken, maar dat is niet altijd het geval. Dus je moet veel tijd en energie steken in de zakenrelaties. Want hoe meer tijd je eraan besteed, hoe meer deals je eruit haalt. Zo werkt het (helaas) wel.

Wat zou je willen adviseren aan startende bloggers met ambitie?

Start vandaag, zorg voor een persoonlijke touch, maak een Instagram en TikTok account aan, start direct met het opbouwen van de autoriteit van je website, zet je website in de kijker, ga jezelf direct verkopen aan potentiële opdrachtgevers. Kies een niche en wees consistent zichtbaar. Op je socials, maar ook op je website.

Ontzettend bedankt Dionne voor je openheid over je blog. Hopelijk is het een inspiratie voor andere (startende) bloggers.

Wil je Dionne’s blogs lezen check dan haar blogs: Dio Lifestyle en Ondernemen als een baas

Ook meedoen aan deze rubriek? Mail naar esmee@bloggerbynature.nl

Wil jij graag (meer) geld verdienen met je blog, check dan eens deze online training!

Online training: geld verdienen met je blog

Lees ook dit over geld verdienen met je blog

blogger Linda van Aken over geld verdienen met je blog interview

Blogklets: Linda van mamaliefde.nl

interview Blogklets over geld verdienen met je blog met Claire's Mission

Zo verdient Claire geld met haar blog

geld verdienen met je blog / bloggen

Ook jij kan geld verdienen met je blog