In de rubriek Blogklets laat ik professionele bloggers aan het woord die hun geld verdienen met hun blog. Ze vertellen ons hoeveel ze met bloggen verdienen en waarmee dan precies. Nog nooit waren bloggers zo open over hun inkomsten. In deze blogklets komt Sandra Modaal van het blog ikbenjanmodaal.nl aan het woord. Zij heeft een blog over alles dat met geld te maken heeft. Over sparen, besparen, geld verdienen en geld uitgeven. Zeker in deze tijd een heel interessant blog om te volgen en te lezen.

Dus ik had met haar onderstaand interview.

Waar gaat jouw blog over?

Mijn blog gaat over het regelen van je financiën met een modaal inkomen. Mijn niche is (zoals de naam al verklapt) gericht op Jan Modaal: mensen met een heel “normaal” inkomen. Ik blog over onder andere sparen, besparen, buffer opbouwen, geld verdienen, sidehustles en beleggen/investeren.

Vraag GRATIS aan: 10 tips voor een succesvol blog

Gratis e-book: de 10 tips voor een succesvol blog

Hoe lang blog je al?

Deze blog bestaat nu ruim anderhalf jaar, maar daarvoor had ik al andere blogs. Ik denk dat ik ruim 10 jaar regelmatig artikelen schrijf. Ik vind schrijven leuk en ik deel graag de kennis en ervaringen die ik opdoe. Zo ben ik ook begonnen met ikbenjanmodaal.nl: omdat ik zélf meer wilde (moest) leren over het regelen van mijn geldzaken.

Hoeveel unieke bezoekers heeft je blog per maand?

Dat fluctueert heel erg, maar meestal zit ik tussen de 3.000-4.000 bezoekers per maand. Ik ben regelmatig in de media en dat zie ik wel echt terug in de bezoekersaantallen.

Is je blog je enige inkomstenbron?

Nee, de blog is niet mijn enige inkomstenbron. Ik werk ook regelmatig als freelancer in de online marketing. Daarnaast ben ik voor mijn blog verschillende experimenten gestart, zoals dropshipping, het verkopen van producten via bol.com en een Cash Cow kanaal. Dit zorgt voor een leuk extra zakcentje én het zorgt voor meer avonturen om over te schrijven.

Hoeveel geld verdien je met je blog gemiddeld per maand?

Met de blog zelf verdien ik gemiddeld 500 euro per maand. Mijn slechtste maand was 0 euro (toen was ik net begonnen) en mijn beste maand leverde 3500 euro op. Als je de sidehustles meetelt die ik ben gestart voor de blog, kom ik uit op circa 1000-1500 euro per maand.

Hoe lang duurde het voordat je je eerste betaalde opdracht kreeg?

Na 2 maanden had ik al mijn eerste betaalde opdracht, via Blog Brains. Dat is best wel snel, maar ik plaatste destijds ik wel 1 á 2 artikelen per dag op de website. Zo enthousiast was ik toen, haha!

Hoe zijn je verdiensten onderverdeeld?

Ik verdien circa 20% met affiliate marketing en de rest met de verkoop van mijn eigen producten. Ik heb een boek geschreven over de methode waarmee ik mijn geldzaken op orde heb gekregen. De methode is gebaseerd op het automatiseren van je bankzaken en op het zo makkelijk mogelijk maken voor jezelf.

Zijn je inkomsten redelijk stabiel elke maand of fluctueert dat enorm?

Mijn sidehustles zijn redelijk stabiel, maar de inkomsten van de blog zelf fluctueren wel heel erg. Ik kan echt merken dat de statistieken dalen in de tijden dat ik minder op social media plaats.

Wat vind je het leukste en het lastigste van het hebben van een blog?

Het leukste aan mijn blog is de gelijkgestemden die ik daarmee heb ontmoet. Op internet is de finance community best wel groot en ik heb hele leuke mensen mogen ontmoeten. Wat ik ook erg leuk vind, is het zien groeien van iets waar je hard aan werkt.

Wat ik minder leuk vind… Ik kan even niets bedenken.

Wat zou je willen adviseren aan startende bloggers met ambitie?

Spring in het diepe! Wacht vooral niet met uitproberen, je moet die eerste stap zetten om te ontdekken wat je wel/niet leuk vindt en wat wel/niet werkt. Wat is het ergste dat er kan gebeuren…?

Dit was de blogklets met Sandra Modaal van ikbenjanmodaal.nl. Heel hartelijk dank voor je deelname aan deze rubriek Sandra! Wil je haar volgen, dan kan dat hier op Instagram.

Ook meedoen aan deze rubriek? Mail naar esmee@bloggerbynature.nl

Wil jij graag (meer) geld verdienen met je blog, check dan eens deze online training!

Online training: geld verdienen met je blog

Lees ook dit over geld verdienen met je blog

blogger Linda van Aken over geld verdienen met je blog interview

Blogklets: Linda van mamaliefde.nl

interview Blogklets over geld verdienen met je blog met Claire's Mission

Zo verdient Claire geld met haar blog

geld verdienen met je blog / bloggen

Ook jij kan geld verdienen met je blog