Wat goede fotografie kan betekenen voor je blog

Dat fotografie belangrijk is, dat wisten we eigenlijk al wel. Om je heen zie je overal de invloed van fotografie. Een magazine staat vaak vol met mooie plaatjes of denk eens aan Instagram dat alleen maar op foto’s is gebaseerd. Dat fotografie een meerwaarde is voor het bloggen dat weten we inmiddels ook. Maar hoe kun je er voor zorgen dat fotografie echt een meerwaarde is voor jouw blog? Lindi ontdekte de meerwaarde voor haar blog en zag dat terug in de cijfers.
meerwaarde fotografie bloggen

Meerwaarde fotografie voor bloggen, zo kwam Lindi tot deze ontdekking

Al jaren had ik een spiegelreflex camera. Mijn ouders hadden hem op marktplaats gekocht en ik was er ontzettend blij mee. Al snel kwam ik erachter dat een foto met een camera er toch net even anders uit ziet dan een foto met je telefoon, hoewel die natuurlijk ook van steeds beter kwaliteit wordt. Maar waarom ik toch altijd weer bij mijn camera uitkwam, heeft denk ik te maken met de kwalitatief betere foto die daaruit komt.

Kwalitatief beeld zorgt voor lezers

Als je goede content schrijft dan wil je daarbij ook een mooi beeld dat jouw tekst ondersteunt. Door mooie, passende en goede foto’s te gebruiken zijn mensen eerder geneigd om naar de blogpost te gaan, daar ligt dus ook de meerwaarde van fotografie voor het bloggen. Stel je voor dat je recepten deelt met een foto die eruit ziet alsof je eten van plastic is, dan denk je waarschijnlijk niet: ‘Dit gerecht wil ik wel proeven.’ Wees daarom bewust van het beeld dat jij op je blog gebruikt, het kan mensen aansporen of juist weerhouden om naar je blog toe te gaan.

Wat ik leerde over fotografie

Ook al had ik misschien al een goede camera, eigenlijk wist ik niet goed hoe ik hem moest gebruiken. De camera koos voor mij de instellingen, waardoor foto’s vaak te donker werden, bewogen waren of dat er bepaalde onderwerpen in de foto scherp waren die juist niet scherp moesten zijn. Uiteindelijk koos ik ervoor om een fotografie cursus te volgen. Daar leerde ik over de sluitertijd, het diafragma en de ISO. Nu ik weet hoe ik mijn camera kan gebruiken, kan ik de instellingen zelf kiezen en er zo voor zorgen dat ik het beeld krijg wat past bij mijn blog.

Door mij te ontwikkelen in de fotografie zie ik echt resultaat in lezers van mijn blog linspiration.nl. Ik groeide van 200 naar bijna 1000 lezers in een paar maanden tijd. Ook bij Instagram groeide ik van 450 volgers naar ruim 1000 volgers. Daarnaast worden opdrachtgevers enthousiast van de foto’s die ik maak en hoor ik vaak terug dat ze die ook zelf willen gaan gebruiken. Zo zie je maar weer wat fotografie kan doen, naast bijvoorbeeld het sneller maken van je website en je richten op SEO.

Lees ook deze blogs:

redenen om te gaan bloggen

5 redenen waarom je juist nu moet gaan bloggen

schrijftips voor bloggers

Slimme schrijftips die van jouw zakelijke blog een succes maken

Vraag het Google

Trainingen volgen tijdens het Blogger by Nature event