Ervaringen van blogster Laura op ons Blogger by Nature event

Mijn naam is Laura, 36 jaar oud, getrouwd met Dave en moeder van 3 kinderen in de leeftijden 12,9 en 2 jaar oud. Sinds 2014 blog ik op mijn eigen website. In eerste instantie plaatste ik zo nu en dan een artikeltje. Dit waren voornamelijk hele persoonlijke artikelen over de gezondheid van mijn zoon. Hij heeft spina bifida occulta, tethered cord syndroom en syringomyelie. In augustus 2014 zou hij zijn tweede rugoperatie ondergaan en ik besloot om via mijn blog familie en vrienden op de hoogte te houden van de onderzoeken voorafgaand aan de operatie.

ervaringen Blogger by Nature, Laura Collins

Hoe ik in de blogwereld terecht ben gekomen

Ik wist destijds totaal niet wat bloggen inhield en had totaal geen idee dat er überhaupt iets mee te verdienen viel, laat staan dat het een beroep is. Voor mij waren het gewoon korte verhaaltjes die ik opschreef en die sommige mensen lazen. Toen ik er na een tijdje achter kwam dat ik zo’n 1500 bezoekers per maand naar mijn website trok, was ik erg verbaasd. Dat was voor mij de reden om mij wat meer te gaan verdiepen in het bloggen.

In het najaar van 2014 besloot ik om dagelijks een artikel online te zetten, soms zelfs 2 of 3. De artikelen gingen niet meer alleen over de gezondheid van Damiën en wat dit verder inhield voor ons gezin. Er kwam meer voorbij: knutselen, koken, bakken, uitjes met en zonder de kinderen, vakanties en ga zo maar door. Eigenlijk alles wat me bezig hield. Ik hield me totaal niet bezig met alles er omheen, ik wilde gewoon schrijven.

Lees ook: schrijftips voor bloggers

Gastbloggen voor andere bloggers

Ik kwam in contact met andere bloggers en dat zorgde ervoor dat ik ging gastbloggen. Ik vond het leuk en leerde van mijn concullega`s. Hoe belangrijk SEO was, hoe ik het beste een artikel kon opbouwen en hoe mijn foto’s het beste gemaakt konden worden. Elke dag leerde ik iets nieuws en ik vond het echt razend interessant. Bloggen werd mijn passie.

Inmiddels ben ik dus 5 jaar verder en ben ik van ‘zo nu en dan een artikeltje tikken’ naar een ( in mijn ogen ) succesvolle blogger gegaan. We worden uitgenodigd voor dagjes uit, we krijgen hartstikke leuke spullen opgestuurd ter review en ik krijg betaald voor artikelen die ik schrijf. Wie had dat ooit gedacht? Nog steeds leer ik dagelijks bij. Er zijn zoveel interessante dingen die te maken hebben met het bloggen. Social media, SEO, je DA/PA verbeteren, contact hebben met bedrijven en andere bloggers, foto`s en uiteraard ook YouTube, waar we inmiddels dagelijks een 3-minuten-vlog plaatsen.

Wat het Blogger by Nature event voor mij betekent

Ik ken veel bloggende dames (en sommige heren) via internet maar omdat ik in het zuiden van het land woon, ga ik niet zo vaak naar evenementen toe. Afgelopen jaar besloot ik naar het Blogger by Nature event te gaan. Het was wel een behoorlijk eindje rijden maar omdat het een hele dag was leek het me de moeite waard. Dit was voor mij ook echt een perfecte combinatie: andere bloggers ontmoeten, workshops volgen en bedrijven leren kennen. Hoewel ik het netwerken een tikkeltje eng vond, hebben de dames van Blogger by Nature mij goed op weg geholpen en heb ik er leuke samenwerkingen met bedrijven aan overgehouden.

In 2019 wil ik graag nog meer leren over het bloggen. Het is behoorlijk interessant en je raakt nooit uitgeleerd. Er is altijd iets wat je kunt verbeteren, altijd iets wat je kunt leren. Ik zou dus ook zeker een aantal cursussen of workshops willen gaan volgen.